Adžvajen - používa sa prevažne do cesta na vyprážané placky, chlieb či iné pečivo. cVôňou a chuťou pripomína tymián s ľahko horkou a ostrou príchuťou.
Podrobný popis
Adžvajen je klasickým korením arabskej a indickej kuchyne. Používa sa do strukovinových pokrmov a do fritovaného pikantného pečiva z vaječného cesta.
Adžvajen sa hodí aj ku grilovaným hydinovým pokrmom a k nakladanej zelenine. Býva súčasťou zmesí kari. V juhovýchodnej Ázii sa toto korenie bežne používa do cesta na chlieb a do slaného pečiva, pridáva sa tiež ku koreňovej zelenine a do šošovice.
Obsahujú ho aj nakladacie zmesi. Rozdrvené plody adžvajenu sú veľmi aromatické. V receptoch je možné ho nahradiť tymiánom alebo ligurčekom. Sušené semienka sa používajú predovšetkým pri príprave zeleninových (strukovinových) jedál.
Adžvajen pozitívne pôsobí na tráviaci aparát, dodáva energiu a súčasne uvoľňuje kŕče. Preto je tiež používaný pri mnohých bolestivých stavoch v oblasti žalúdka a čriev. Uvoľňuje hlieny, pôsobí močopudne a antisepticky. Zloženie: Adžvajen celý (Trachyspermum ammi / Carum ajowan / Carum copticum)
Skladujte: v suchu a chlade. Po otvorení odporúčame uchovávať vo vzduchotesnej nádobe
Krajina pôvodu: India
Obsah balenia: 50g
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.