Himalájska soľ ružová jemná 500g
Ružová jemná himalájska soľ.
Podrobný popis
Ružové zlato
Z klasickej rozprávky dobre vieme, že bez soli to nejde, avšak jej prílišné množstvo organizmu škodí, obzvlášť tej bežnej kuchynskej. Himalájska soľ na rozdiel od tej klasickej bielej nie je rafinovaná, nijako chemicky upravovaná a neobsahuje žiadne aditíva.
Milióny rokov stará soľ pochádza z obdobia, keď boli Himaláje ešte pod vodou, ťaží sa v pakistanských baniach a radí sa medzi najčistejšie a najkvalitnejšie soli na svete. Vraví sa jej tiež “biele zlato” - červená a ružová je potom sfarbená vďaka malému množstvu oxidu železa.
Minerály a stopové prvky
Himalájska soľ obsahuje veľké množstvo minerálov a stopových prvkov v prirodzenej podobe - vápnik, draslík, horčík, železo, zinok, mangán, stopové množstvo jódu a mnoho ďalších.
Soľ sa ťaží ručne, je umývaná a sušená na slnku. Iba približne 10% vyťaženej soli je možné použiť ako stolovú soľ.
Výhody himalájskej soli:
- soľ vytvorená prírodou
- najstaršia a najčistejšia soľ na svete
- ťaží a spracováva sa ručne
- obsahuje 84 esenciálnych minerálov v dobre vstrebateľnej forme
- zdroj mnohých minerálov a stopových prvkov
- vhodná na každodenné používanie v teplej a studenej kuchyni
- je dobre stráviteľná a nezaťažuje organizmus
Himalájska soľ v ájurvéde
Podľa ájurvédy je slanosť jednou zo základných chutí v ľudskom živote. Slaná chuť je nevyhnutná pre rast, udržanie rovnováhy vody a elektrolytov, správne trávenie, vstrebávanie a odstraňovanie toxínov. Slaná chuť uvolňuje Vátu, zosilňuje Pittu a Kaphu. Soľ je nevyhnutná pre naše zdravie, nemožno ju tak z jedálnička úplne vyradiť, avšak jej prebytok je naopak nezdravý a vedie k nerovnováhe v tele. Veľkú rolu hrá ako kvantita, tak kvalita.
Použitie: Na dochutenie teplých aj studených jedál.
Zloženie: kryštalická soľ jedlá (obsah NaCl 98%)
Neobsahuje žiadne chemické prímesy, bez pridaného jódu. Vhodná na každodenné použitie.
Skladovanie: V teplotách od 20 - 45°C a vlhkosti vzduchu od 54 - 87%.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.